Nikola Burić Memorial Workshop

 

Nikola Burić Memorial Workshop ће бити одржан у петак, 9. децембра 2016. године у читаоници библиотеке "др Драган Поповић" Института за физику у Београду. Ова радионица је посвећена научном раду нашег прерано преминулог колеге Николе Бурића, а предавачи ће бити његови сарадници и пријатељи током целокупне каријере. Организовањем ове радионице обележавамо Николин допринос науци, посебно из динамике класичних и квантних нелинеарних комплексних система, као и његов немерљив утицај на већи број сарадника, наш Институт и друге институције с којима је сарађивао. Такође, на овај начин чувамо сећање на Николу и пружамо прилику млађим колегама да представе свој рад и резултате из поменутих области.


Отварање радионице је предвиђено за петак, 9. децембра 2016. године у 9:45 часова, а детаљан програм и апстракте свих предавања можете наћи на следећој wеб страници:

http://nbmw.scl.rs/

Надамо се да ћете нам се придружити, како бисмо се заједно подсетили неких од најзначајнијих Николиних достигнућа и упознали се с новим правцима истраживања којима се баве Николини сарадници.